5 tips voor perfecte profielfoto voor Linkedin, Twitter, Teams, Instagram

5 Tips voor sterkere Linkedin profielfoto's

Met de profielfoto tips uit dit artikel kan je een leuke profielfoto maken die jouw eerste indruk versterkt.

Heb jij ook al gemerkt dat jij je meer aangesproken voelt door het ene ‘onbekende’ Linkedinprofiel, dan voor het andere?
Wel, de kans is groot dat dit alles te maken heeft met de profielfoto die hij/zij gebruikt.

Want geeft toe, het eerste waar je naar kijkt als je op Linkedin in rondkijkt is de foto die naast iemand z’n naam staat. Juist? En da’s logisch want niet alleen staat de foto VOOR de naam, maar wij mensen zijn zeer visuele ingestelde schepsels. Dus zien we graag foto’s in plaats van een tekst te lezen.

Tip 1: Denk na over hoe jij gezien wil worden.

Je hebt maar een fractie van een seconde om een eerste indruk te maken. Denk dus goed na over jouw imago en welke eerste indruk jij wil maken. Weten welke uitstraling je wil hebben is essentieel bij het maken en uitkiezen van een sterke profielfoto.

Tip 2: Gebruik de ideale uitsnit voor jouw profielfoto.

Linkedin Profielfoto copywriter

Je aangezicht is het allerbelangrijkste!
Profielfoto’s die je ziet in conversaties op Linkedin zijn erg klein, zorg dus dat je gezicht het belangrijkste stuk is van de foto. Iedereen weet dat je een afgerond hoofd hebt. Het is niet nodig dat er volledig op te zetten. Gebruik dus een close-up of wat we in vaktermen noemen ‘een headshot’.

Tip 3: Maak een foto specifiek voor jouw profiel

Circulaire economie is enorm in, maar recyclage van jouw imago niet. Het is dus geen goed idee om jouw hoofd uit te snijden uit die mooie familiefoto van op het trouwfeest van je zus omdat als profielfoto op een professioneel netwerk te plaatsen.
Ga bewust een foto (laten) maken met als doel ‘een goede Linkedin profielfoto’.
Lees hier over het effect van een goede profielfoto.
Of boek je fotoshoot in een professionele portretstudio.

Tip 4: Snel is meestal niet zo goed

“Maak jij snel even een nieuwe foto voor mijn Linkedin profiel?” hoor ik je aan je partner al vragen. 
Of erger nog: “Onze HR-medewerker zal straks snel even een foto komen maken voor jouw profiel op ons intranet.” Als je dat in je eerste week op je nieuwe job hoort mag je er vanuit gaan dat de dienst communicatie en de HR-afdeling elkaar niet zo goed begrijpen.
Een goede foto maak je zelden op 5 minuten. Neem de tijd om de juiste locatie te zoeken, zorg voor de juist licht omstandigheden, wees zeker dat je haar goed ligt en je de juiste kleren aan hebt. 
En dan nog de juiste houding en blik aannemen…

Tip 5: Laat je coachen door de fotograaf.

Een selfie als profielfoto komt weinig professioneel over. En of je nu de foto laat nemen door je partner of door een professionele fotograaf, zorgt dat hij of zij jou vertelt hoe jij moet staan of moet kijken. Zelf hebben we een bepaald beeld van onszelf, maar dat strookt lang niet altijd met de werkelijkheid. Wat in jouw hoofd een grote glimlach is kan in het echt misschien maar een kleine verandering in mondhoeken zijn.

Blog

Gerelateerde berichten

Meer weten

NEEM CONTACT OP OF LAAT ONS JOU CONTACTEREN

Heb je een vraag of wens je meer uitleg bij een van onze producten? Wij staan klaar om jou te helpen.

Maken van profielfotos

Wij contacteren jou

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Wij contacteren jou

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.