U bent hier

  Home  →  KledingAdvies


KledingAdvies

Wat trek je aan??

Na het boeken van een fotosessie komt al snel de vraag: “Wat doe ik aan voor de fotoshoot?Kleding Advies
Voor alle duidelijkheid: we gaan foto’s maken van jou, niet van je kledij!
Niet alle kledij is geschikt voor een fotoshoot. Sommige kledij is prachtig voor op feestjes of voor het 'dagelijks leven', maar voor op foto niet geschikt.
Het zou zonde zijn dat je deze investering doet en net iemands kledij alle aandacht trekt...
Soms maakt de meest saaie kledij de meest spannende foto...

We geven graag volgende richtlijnen mee:

 • Breng een 3-tal outfits per persoon mee (vooral bovenstukken) zo kunnen wij bij de aanvang van de fotosessie samen kijken wat het best past. Wij zijn het gewoon dat onze 'modellen' hier binnenwandelen met een trolley of een klerenhanger. Je kan nooit teveel kleren bij hebben... ;-)
 • Gebruik geen grote opdrukken of patronen. Ook geen streepjes, ruitjes, bloemen, tekst, grote logo’s of merken in de kledij. Hou het simpel. We willen graag dat alle aandacht naar jou gaat en niet naar de mooie tekening op je T-shirt!!
 • Let op met trendy kleuren: Fluo groen kan nu in de mode zijn, maar is dat binnen enkele jaren ook nog zo mooi? Bij Fotostudio Kwinten maken we graag tijdloze beelden… Het zou spijtig zijn dat 2 jaar later de foto passé lijkt omdat je kledij achterhaald is.
 • Verkies 3/4 mouwen of lange mouwen boven korte mouwen of mouwloze kledij. Hoe mooi dat ene kleedje zonder mouwen ook is, bedekte armen komen veel eleganter over.
  Zorg dat iedereen een gelijkaardige mouwlengtes heeft.
 • Bij groepsfoto’s is het van groot belang om onderling af te spreken welke kleurtinten jullie gaan dragen. Stem de kleding op mekaar af. Dit is zeker een pluspunt en dit maakt van jullie samen op foto een mooi geheel!
 • Felle kleuren zijn soms heel mooi, maar kunnen soms zoveel aandacht trekken dat je niet meer naar de persoon kijkt, maar vooral naar de kledij. Ben je iemand die meestal zachte kleuren in z'n kledij draagt, dan zijn felle kleuren misschien niet jouw ding. Ben je altijd een kleurrijk persoon, blijf dan zeker jezelf! Maar zorg wel dat jouw groepsfoto geen kakafonie wordt van verschillende kleuren. Wil je een mooie foto aan de muur hangen, hou er dan rekening mee dat die hevige kleur in je interieur moet passen...
  Een groepsfoto? Iedereen een blauwtint en jij in't groen? Dan zal de groepsfoto heel duidelijk om jou draaien. Als dit de bedoeling is dan is dat top! Zoniet; misschien best ook iets blauw aantrekken? :-)
 • Schoenen zijn niet zo belangrijk. Slechts in weinig gevallen staan voeten mee op de foto. Gebeurt het toch, dan is het meestal niet opvallend of zien we liever blote voeten. Is de fotoshoot het perfecte uitvlucht voor jou om nieuwe schoenen te kopen, dan houden we je natuurlijk niet tegen! ;-)
  Zorg alvast wel voor nette verzorgde en gekuiste schoenen, dat is voor ons goed genoeg.
 • Hou je haar zoals je het 't liefst draagt. Te vaak horen we 'Ik had mijn haar niet zo mogen laten doen.'

 

Heb je verder nog vragen of twijfel je over je outfit, geef maar een seintje dan bespreken we het samen: +32 3 886 65 44
 

Maquillage Tips

 • Less is more! & Blijf wie je bent!
  Maquillage is GEEN must! Draag je anders nooit maquillage, dan hoeft het voor tijdens de fotoshoot misschien ook niet...
  Let op met teveel maquillage!
  De bedoeling van make-up moet vooral 'het accentueren van je gezicht' zijn. Soms is het genoeg om enkel je wimpers wat donkerder te maken om je ogen er mooi te laten uitkomen.
 • Een puistje: We will Fix That!
  Liever puistjes, wondjes, ... niet zelf proberen wegwerken. Dit doen wij beter nadien in Photoshop. Werk je ze zelf weg dan gaat door de belichting dit meestal meer opvallen en valt het moeilijker weg te werken bij de nabewerking. Voor ons zijn puistjes en tijdelijke lidtekens geen taboo, spreek er zeker over!
 • Wenkbrauwen zijn OK!
  Momenteel zijn fijne wenkbrauwen in de mode, daarom epilleren heel wat vrouwen ze. Voor ons geen probleem! Integendeel. MAAR, zorg wel dat er nog iets overblijft! Afgeslankte wenkbrauwen geven misschien een frisse blik aan je gezicht. Maar vergeet niet dat je ogen, mond EN wenkbrauwen de mimiek van je gezicht bepalen. Ga je je wenkbrauwen te fijn maken, dan zal het moeilijker zijn nog een persoonlijkheid in je foto te krijgen...
 • Geen Poeder Foundation
  Voor de gevorderden; Werk je met een foundation om je maquillage op te bouwen, doe dit dan zeker niet met een poeder foundation. Deze mag om uit te gaan misschien wel een mooie matte finish geven, voor een fotoshoot is dit niet de juiste oplossing! Een goede crème zal voor foto's een 'echter' gevoel aan je huid geven, en toch de perfecte camoufflage bieden.
 • Let op met gekleurde oogschaduw
  Ookal ben je een kleurijke spring-in-'t-veld, kleuren zijn heel bepalend. Word je in groep gefotografeerd, dan zijn kleuren echt 'not done', tenzij alle ogen op jou gericht moeten zijn.
  Gaan de foto's enkel om jou dan kan je dit wel overwegen, maar weet dat kleuren heel tijdsbepalend zijn net zoals smokey eyes en andere special effects.